ODAMIZDA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI

ODAMIZDA KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Salih Sefinç,  Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sn.Hasan Doğan, Cizre ilçe Tarım Müdürü Sn. Ayhan Buğday, Şırnak Tarım il müdür vekili Sn. Hurşit Acar, Odamızın Yönetim kurulu ve Meclis Üyeleri, yatırımcılar, Çiftçiler ile firma yetkilileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Cizre ilçe Tarım Müdürü Sn. Ayhan Buğday, , Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme Programı`nın çok önemli olduğunu söyleyerek, bölge olarak daha düşük maliyetle, daha rekabetçi bir yapıyla tarımı, hayvancılığı ve kırsal kalkınmayı gerçekleştirmemiz gerektiğini vurguladı.

Akabinde Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sn.Hasan Doğan katılımcılara, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleri konusunda, bir sunum yaparak yapılan destekler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Toplantının sonunda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Salih Sefinç ise, artan rekabet şartlarının daha fazla çalışmayı gerektirdiğini belirterek, bölgemizdeki çiftçi ve yatırımcıları bu teşviklerden yararlanmaya davet etti.

Başkan Sefinç, Cizre TSO olarak Kırsal Kalkınma projeleri kapsamında üretim tesisi kurmak isteyen yarımcılarımıza Cizre Organize Sanayi Bölgesinde arsa hibe edeceklerini belirterek, destek olacaklarını söyledi.