BAŞKAN ÇAĞLI EKONOMİ BAKANLIĞININ ORGANİZE ETTİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

BAŞKAN ÇAĞLI EKONOMİ BAKANLIĞININ ORGANİZE ETTİĞİ TOPLANTIYA KATILDI

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Sn. Zafer Soylu, Cizre Kaymakamlığında düzenlenen toplantı ile yurt dışına ithalat ve ihracat yapan firma yetkilileri ile bir araya geldi. Toplantıya, Cizre TSO Başkanı Sn. Süleyman Çağlı, Cizre TSO Meclis başkanı Sn. Abdurrezzak Salgut, ithalat ve ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Bölgedeki ticari sorunların konuşulduğu toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Süleyman Çağlı,” İpekyolu Gümrük Bölge Müdürlüğü’nün Gümrük İdarelerinin Ek 13 Listesine Eklenmesi, Buğday Unu İhracatı, Yaş Meyve Ve Sebze İhracatı, Irak’a Yapılan İhracatta Sevk Öncesi İnceleme Uygulaması ve Habur Gümrüğünde Yaşanan Sorunlar, başlıkları altında, Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Sayın Zafer Soylu’ya rapor sunarak yaşanan sorunların düzeltilmesi hususunu talep etti.

Ekonomi Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürü Zafer Soylu, Başkan Çağlı’nın sunduğu Raporu alarak Ankara’da gerekli bakanlıklara ileteceğini ve bu sıkıntılara çözüm bulacaklarını dile getirdi.