SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ VARANK İLE BİR ARAYA GELDİK

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ VARANK İLE BİR ARAYA GELDİK

Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Yıldırım, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş, AK Parti Şırnak İl Başkanı ibrahim Halil Erkan’ın  yer aldığı heyet Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Bölgenin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Faruk Yıldırım, Bakan Varank’a bilgilendirmede bulunarak aşağıdaki taleplerimizi dile getirdi.

Başkan Yıldırım’ın dile getirdiği konuların başında, Cizre OSB’nin Yatırım kabiliyetlerinin arttırılması için altyapı sorunlarının çözümünün önemine vurgu yaparak,  Cizre OSB’ye Doğal Gaz hattının ivedi bir şekilde döşenmesi için gerekli adımların atılması hususunu Bakan Varank ile paylaşarak, özellikle Cizre OSB özelinde bölge OSB’lerine pozitif ayrımcılık adına gerekli düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine değindi.

Başkan Yıldırım;  OSB’lerin gelişiminin Küçük Sanayi Sitelerinin güçlendirilmesi ile mümkün olabileceğini, bundan dolayı Küçük Sanayi Sitelerinde nitelikli ara eleman ihtiyacı için odamız tarafından kurulması planlanan Sanayi Mektebi projemizin kalkınma ajansından gerekli desteğin sağlanması adına bakanlığımızdan gerekli desteğin sağlanması talebinde bulundu.

Başkan Yıldırım, Cizre Küçük Sanayi Kooperatifi ile ilgili olarak kooperatif başkanlığından alınan bilgi ve talepleri dile getirerek, Cizre’nin 2. Küçük sanayi sitesi olacak olan Cizre Nuh Küçük Sanayi sitesinin kuruluş işlemleri ile ilgili kooperatif başkanlığından alınan bilgileri Bakan Varank’a iletti.

Ziyarette iş camiamız adına Sayın Bakanımıza Teşekkür eden Başkan Yıldırım, Şırnak Valimiz Sn. Osman Bilgin’e,  Milletvekilimiz Sn. Rizgin Birlik ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti.

Bakan Varank