TÜRKONFED VE TÜSİAD YATIRIMCI DANIŞMA KONSEYİ ODAMIZDA İŞ  ADAMLARIYLA BULUŞTU

TÜRKONFED VE TÜSİAD YATIRIMCI DANIŞMA KONSEYİ ODAMIZDA İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

Yapılan toplantıda katılımcılar bilgi ve birikimlerini Cizreli iş adamlarına anlattı. Cizreli iş adamları da kafalarında oluşan soruları sordu. Soru cevap şeklinde geçen toplantıdan Cizreliler memnun kaldı.

“BİZ DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Tarkan Kadooğlu, şunları söyledi: “Bugünkü toplantımızın amacı sizin de bildiğiniz gibi geçen yıl haziran ayında Cizre’de, kasım ayında da Batman’da yaptığımız konsey toplantımızın bir alt birimi diye bölgeler arası iş ortaklığı olarak Batı’daki iş adamları ile Güneydoğu’daki iş adamlarıyla projeler bazında birleştirmek. Onları bir araya getirip yollarını birleştirmektir. Bugün sabah Mardin’de şimdi de Cizre’de sonrasında Şırnak’ta, yarın sabah Siirt, öğleden sonra Batman’da yapacağız. Amacımız bu bölgeler arasında farklılıkları ortadan kaldırmak. Türkiye’nin gelişmesi bölgeler arasındaki farklıların kaldırılmasıyla oluşabileceğinden eminiz. Buna da inanıyoruz. Almanya’ya baktığımızda büyüklüğünü ve gelişmişliğini neyle ölçüyoruz? Almanya’nın bütün illerinde, bölgelerinde kendi sanayileşmesi olduğu için. Onun için de bunu Türkiye’de de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. TÜSİAD ve TÜRKONFED olarak biz barış sürecin iktisadi ayağında olmaya devam edeceğiz. Bu barış sürecin devam etmesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Biz doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bu ülke hepimizindir. Bu ülkede eksik olan, sıkıntılı olan bir durum varsa bunu dile getirmek de sivil toplum kuruluşların görevidir. TÜSİAD olarak da biz bu görevi yerine getiriyoruz. Bizim kimseyle bir sıkıntımız yok. Ama eğer doğruları söylemekte yanlış bir şey ise onu da Sayın Başbakan’ın takdirine bırakıyoruz.”

“YATIRIMCILARI BULUŞTURMAYA GELDİK”

Cizre’ye yatırımcıları buluşturmaya geldiklerini söyleyen TÜSİAD ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi S.Şükrü Ünlütürk, “Dışarıdan yatırımcının buraya gelip yatırım yapacağını beklemek yerine bölge insanının yapmak istediği yatırım ya da işbirlikçiliğe yardımcı olabileceğimiz bir proje. Beklemek yerine hareket edelim. Kendi ilimize, ilçemize, bölgemize sahip çıkalım. Biz elimizden geleni yapalım diyen iş adamlarına biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmak, burada firmaların, sanayilerin kurulması ve iş alanlarını hızlandırmak amacıyla biz buraya geldik. Çok da güzel bir katılım oldu. Arkadaşlardan çok memnun kaldık hepsi de gelip katıldılar. Onları heyecanlı ve istekli gördük. O yüzden memnun gidiyoruz. Biz daha çok sık geleceğiz. Çünkü bu geçmişte olduğu gibi biz ticaret adamı değiliz. İş adamıyız. Biz buraya yatırım yapar mıyız diye bakmaya gelmedik. Biz buraya tam aksine bölgeyi yatırımcı insana nasıl yardımcı oluruz. Ülkenin diğer bölgesinde bulunan diğer firmalarla nasıl buluştururuz. Onu araştırmaya geldik.” şeklinde konuştu.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı da yapılan toplantının amacının, bölgede yapılması gereken yatırımların önündeki engelleri ve çözüm önerilerini anlatmak ve ortaya bazı hedeflerin konulmasını sağlayarak yatırımcıları buluşturmak olduğunu söyledi.