YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ SONA ERDİ
Eğitime Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı,Meclis Başkanı Abdullah Müştak,Başkan Yardımcısı Suphi Babayiğit ve Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri,Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü R.Vedat Sönmez, Öğretim Görevlisi İsmail Kara,Öğretim Görevlisi Musa Acar ve çok sayıda kursiyer katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak, yönetime geldiğimiz kısa süre içerisinde çok sayıda müşterek projeyi başarıyla uygulamış bulunmaktayız. Bu kapsamda uygulanan yeni eğitim projemiz olan Yönetici Asistanlığı Eğitimi kapsamında son derece başarılı bir şekilde verimli olacağını ümit ediyorum. İfadesini kullandı.
Başkan Çağlı,Projeyi uygulayan başta Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odasındaki tüm ekip arkadaşlarımızı kutluyor, kursiyerlerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.”dedi.
Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü R.Vedat Sönmez ise, böyle bir eğitim projesinde bir araya gelmenin heyecanını yaşadığını belirterek sözlerine başladı. Yönetici Asistanının günümüz koşullarında önemli bir yere sahip olduğunu ve işletmelerde artık bu pozisyonda çalışanların önem arz ettiğini vurguladı.Böyle bir iş birliğinin ileriki eğitim dönemlerinde yavaş yavaş meyvelerini vereceğini ve gençler başta olmak üzere herkesin kişisel gelişimine önem vermesi açısından, bu eğitimlere katılması gerektiğini ifade etti.
Konuşma sonrası eğitime ilk bölümü Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Musa Acar tarafından verildi.CTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere 60 dolayında yönetici asistan ve asistan adayı katıldı. Seminerde; Yönetici asistanı nedir?, Yönetici asistanının temel görev ve sorumlulukları, yöneticiyi tanımak, yöneticiyi temsil etmek, zaman yönetimi, inisiyatif kullanmak gibi başlıklarda bilgi verdi.
Randevusuz gelen ziyaretçiler, yazarken nelere dikkat etmeli, kayıt tutmak, dosyalama modelleri ve verimli toplantı düzenlemek konularında katılımcılara bilgi veren Öğretim Görevlisi İsmail Kara, ilk olarak sekreterin açılımını yaptı. Sekreterin, yöneticinin yardımcısı olduğunun altını çizen Kara; “Yönetici asistanı insiyatif kullanır, karar alabilir, emir almaksızın sorumluluk alabilme yeteneklerine, büro hizmetlerini yönetim fonksiyonlarına göre uygulanabilme ve temsil yeteneğine sahiptir. Diye konuştu.
Cizre Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi R.Vedat Sönmez, Yönetici asistanının temel görev ve sorumlulukları ise; yöneticiyi tanımak, yöneticiyi temsil etmek, telefon görüşmeleri, randevuların düzenlenmesi, ziyaretçilerin kabulü ve ağırlanması, ziyaretçilerin karşılanması, ziyaretçi isimlerinin kaydedilmesi, seyahat organizasyonu, toplantıların düzenlenmesi, evraka yönelik dosya ve arşiv düzenlenmesi, denetimi sağlamak. Yönetici asistanının doğru karar verme, problem çözme, iletişim ve inisiyatif kullanma becerisine sahip olması gerekir” dedi.
Eğitim sonrası kursiyerlere Yönetici Asistanlığı Eğitim Sertifikası verildi. Eğitim sonrası kursiyerlere dağıtılan anket formu ile ileride hangi eğitimlerin yapılması soruldu. Birlikte hatıra fotoğrafı çektirilerek eğitim sona erdi.